Meteen naar de inhoud

Het CooL programma: Coachen op Leefstijl.

Cool logo 30-1

Wat is het CooL programma?

CooL staat voor Coachen op Leefstijl en is een Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI). Het CooL programma heeft als doelen:

  • Een gezondere leefstijl: gezondere eetgewoontes, meer bewegen, minder zitten, goed slapen en voldoende ontspanning
  • Een betere gezondheid: gewichtsverlies en een afname van de middelomtrek
  • Een betere kwaliteit van leven

 

CooL bestaat uit persoonlijke coachingsgesprekken en groepsbijeenkomsten. De groepen bestaan uit 10 tot 15 personen. Het programma richt zich op gezonde voeding, bewegen, stress, slaap en ontspanning.  Want dit kan allemaal invloed hebben op overgewicht en je fit voelen. Je bepaalt zelf waar je aan gaat werken.

Tijdens de individuele coachingssessies ga je aan de slag met je persoonlijke doelen. In de groepsbijeenkomsten leer je over de verschillende leefstijlonderwerpen en wat dit voor jouw dagelijks leven betekent. Ook leer je in de groep van elkaars ervaringen en kun je elkaar steunen bij het veranderen naar een gezonde leefstijl.

Hoe lang en hoe vaak?

Het programma duurt 24 maanden, waarin je 16 groepsessies volgt en acht individuele coachingsgesprekken hebt.

Voor wie?

Het CooL programma is  mensen met overgewicht (BMI vanaf 25) die een verhoogd risico op hart en vaatziekten of diabetes hebben en voor mensen met obesitas (BMI vanaf 30). Ook kun je meedoen met een BMI vanaf 25 als je last hebt van artrose of slaapapneu. Je hebt een verwijzing nodig van je huisarts, praktijkondersteuner of specialist.

Vergoeding

CooL wordt vergoed door je zorgverzekeraar vanuit de basisverzekering. Je betaalt géén eigen risico.

Deelnemen aan CooL?

Vanaf eind april 2021 starten er twee CooL groepen in Vlissingen. 

Nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie? Of wil je weten wanneer er weer een nieuwe groep start? Vul dan het contactformulier in. 

Cool programma